۵ رمضان

بعدازظهر روز پنج‌شنبه در زندان اصفهان، ساواک و شهرباني رژيم، عدّه‌اي چاقوکش را سازماندهي و با حمله به بند زندانيان سياسي، گروهي را مجروح و مورد ضرب و شتم قرار دادند.

زندانيان سياسي اصفهان دست به اعتصاب غذا زدند. اين اعتصاب ۱۶روز به طول انجاميد و ۱۸تن از ايشان در بهداري زندان بستري شدند.

در آخرين روزهاي تحصن که خطر جاني ناشي از اعتصاب غذا زندانيان سياسي را تهديد مي‌نمود. خواهران، مادران و همسران زندانيان سياسي در يک ابتکار تازه با در غفلت قرار دادن ساواک و شهرباني، در منزل آيت الله خادمي متحصن شدند.

دستگيري آيت الله طاهري؛ نخستين جرقه‌هاي درگيري خياباني توسط مردم محله حسين‌آباد که در همسايگي آيت‌الله طاهري قرار داشتند زده شد. از حدود ساعت ۳‌صبح که ايشان دستگير شد درگيري مردم با شهرباني تا ساعت ۶‌صبح ادامه داشت؛ مردم قصد حرکت به سمت بازار بزرگ شهر را داشتند که با تهاجم پليس روبرو شدند و تا مرحله شليک گلوله پيش رفت و تعدادي کشته و مجروح شدند از جمله علي ذاکر ۱۹ساله که به نظر مي‌رسد نخستين شهيد انقلاب در شهر اصفهان باشد.

 

در ساعت ۹‌صبح با انتشار خبر دستگيري آيت‌الله طاهري تعدادي از کسبه بازار بزرگ واقع در خيابان عبدالرزاق شروع به بستن مغازه‌هاي خود نمودند به طوري که در ساعت۱۲ تقريبا نصف بازار اصفهان تعطيل گرديد و تعدادي از بازاريان و طلاب براي آگاهي از صحت يا سقم خبر دستگيري و تعيين تکليف خود به طرف منزل آيت‌الله خادمي رهسپار شدند.

 

صدور بيانيه مشترک دانشجويان، طلاب، کسبه و بازاريان اصفهان؛ در اين بيانيه ضمن محکوم کردن دستگيري بر تحصن در منزل آيت‌الله خادمي تاکيد شد. تشکيل جلسه‌ي شوراي تأمين استان براي مقابله با شرايط موجود و دستور عجيب شوراي تأمين به شهرداري براي جلوگيري از عدم استفاده مردم از سنگ عليه مأمورين مسلح رژيم، شهرداري‌ها اقدام به جمع‌آوري کليه سنگ‌ها و آجرها از سطح شهر اصفهان نمودند.

شروع ماه مبارک و ادامه تحصن

شهر کاملاً از کنترل رژيم خارج شده و عدم توانايي عوامل امنيتي استان اصفهان، توان کنترل اوضاع و مهار امواج انقلاب مردم

ساعت۱۸ نيروهاي نظامي با تجهيزات کامل و سنگين خود، تمامي معابر و ميادين و چهارراه‌هاي اصفهان را اشغال نمودند.

شب پنجم رمضان مردم تصميم گرفتند که از منزل آيت‌الله خادمي خارج شده و تظاهرات را به خيابان‌هاي اطراف بکشانند؛ امّا در اطراف محل تحصن مورد هجوم مأموران قرار گرفتند. و کشتار بي‌سابقه‌ي مردم در خيابان مسجد‌سيّد، بالاتر از مسجد و کوچه‌هاي بين اين خيابان و خيابان فروغي، که متّصل به اطراف منزل آيت‌الله خادمي آغاز گرديده و تا سحرگاه ادامه يافت؛ جنگ و گريز آغاز شد و حادثه ۵رمضان اتفاق افتاد. روزنامه کيهان دست کم به وجود ۱۰شهيد که اسامي آنها ثبت و مشخص شده است و تعداد زيادي مجروح در روز ۵رمضان اعتراف نمود. امّا تلفات وارده به مردم بيش از آن بود.

بعد از ظهر اعلام حکومت نظامي شد و توپ و تانک‌ها به شهر آمده و در ميدان‌ها و چهار‌راه‌ها مستقر گرديدند. همان شب تعدادي از انقلابيون به عنوان محرک وقايع اصفهان دستگير و زنداني شدند. بعد از حوادث اصفهان در يازده شهر ديگر هم اعلام حکومت نظامي شد.

صدور پيام  امام خميني (ره) بمناسبت  کشتار وحشيانه‌ي رژيم در ۵‌رمضان اصفهان و حوادث خونين شيراز:

گزارشات رسيده از ايران ميني بر قتل عام هاي مکرر در شهر هاي مذهبي اصفهان و شيراز و… نمونه ي ديگري است از جنايات بي حد شاه… امروز سکوت در مقابل اين ستمگر و بي تفوتي در برابر اين جنايات، بر خلاف مصالح عاليه ي اسلام و مخالف سيره ي شريف انبياي عظام و ائمه اطهار –عليهم السلام- است. اينجانب به اسلام و اولياي اسلام-عليهم السلام- و به عموم مسلمين، بخصوص مؤمنين شيراز و اصفهان ايدهم الله تعالي  و به باز ماندگان عزيزان اسلام و جوانان متدين و برومند مسلمين تسليت مي دهم و خود را در غم آنان شريک مي دانم.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

آگاه سازی از
avatar
wpDiscuz